دلایل ناکارآمدی و فساد در شهرداری تهران/ درمدیریت شهری پنجم چند حکم مدیر صادر شد؟
سیدهومان حسینی، کارشناس مدیریت شهری در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، درباره موضوع انتصابات در دوره پنجم مدیریت شهری اظهارداشت: در عالم مدیریت فدراسیون فوتبال آلمان را یکی از سرآمدان میدانند و آن را به عنوان یک نمونه موفق درمحافل مدیریت ورزشی و غیر ورزشی معرفی میکنند. این فدراسیون به واسطه نظم، نظارت و […]
سیدهومان حسینی، کارشناس مدیریت شهری در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، درباره موضوع انتصابات در دوره پنجم مدیریت شهری اظهارداشت: در عالم مدیریت فدراسیون فوتبال آلمان را یکی از سرآمدان میدانند و آن را به عنوان یک نمونه موفق درمحافل مدیریت ورزشی و غیر ورزشی معرفی میکنند. این فدراسیون به واسطه نظم، نظارت و تداوم مدیریت تقریبا به تمام موفقیتهای ممکن در فوتبال دست یافته و از آن مهم تر کادر سازی موفقش در ایجاد تیمهای پایه به عنوان پشتیبان تیم بزرگسالان از آنها الگویی انکارناپذیر ساخته است.
وی گفت: فدراسیون فوتبال آلمان از سال ۱۹۰۵ تا سال ۲۰۰۴ فقط هفت مدیر داشته است و این ایستایی مدیریت باعث چنین موفقیتهای شگرفی شده است. از این مثال ورزشی که بگذریم نمونههای بیشماری را میتوان در صنعت،بانکداری،گردشگری و … یافت که تداوم مدیریت در آنها باعث نوآوریهای بزرگی شده که هم باعث ارتقای ارزش برند و اشتهار محصولاتشان شده و هم باعث افزایش کیفیت خدمات به استفاده کنندگان آن در جوامع مختلف و شهروندانشان شده است.
این کارشناس مدیریت شهری ادامه داد: بنابراین دوام و ایستایی مدیریت یکی از بدیهیترین لوازم پیشرفت، توسعه و موفقیت است که در تمام صنایع، سازمانها و جوامع حاکم است.از سوی دیگر نظم و نظارت پذیری به عنوان دیگر لوازم توسعه مدیریت نیز در بستر همین ماندگاری مدیریت استقرار بهتری خواهند یافت.
وی گفت: شهرداری تهران به عنوان یک سازمان خدمت رسان بزرگ، بیش از هر سازمان دیگر نیازمند استقرار نظم و نظارت است که آن نیز تنها در سایه تداوم مدیریت مدیرانش قابل تحقق است.پرواضح است که قبل از انتصاب مدیران ضرورتاً باید توانمندی آنها برای مناصب مورد تصدی به دقت بررسی شود و آنچنانکه قانون اساسی،سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون استخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری تاکید کرده اند،مناصب مدیریتی به فراخور استعداد و توانمندی شایستگان بطور عادلانه به آنها واگذار گردد.
حسینی تصریح کرد: در دوره پنجم مدیریت شهری شرایطی بر انتصابات مدیریتهای عالی شهرداری(مدیرکلی و بالاتر)حاکم بوده که نه تنها نشانه ای از معیار های علمی و مشابهت با نمونه های موفق نداشته که فرسنگها نیز با آن فاصله دارد.
وی بیان داشت: تا اسفند ۹۹ در شهرداری تهران(بدون درنظر گرفتن معاونت ترافیک و پست قائم مقامی در شهرداری تهران) به ازای ۱۰۹ پست مدیریتی عالی حدود ۲۲۴ حکم صادر شده که میانگین عمر هر یک از این پستها حدود ۱۴٫۲۶ ماه بوده است . بعنوان نمونه در معاونت امور مناطق میانگین عمر هر پست ۱۳٫۱۶ و میانگین عمر پست برای شهرداران مناطق ۱۷٫۵۶بوده است که بسیار تاسف برانگیز است و تاسف بارتر آنکه مدیریت واحدهای نظارتی شهرداری همراه با تغییر سه باره شهردار تهران دستخوش تغییر و جابجایی شده است.
وی گفت: وضعیت در سایر معاونتهای شهرداری نیز نشان دهنده همین شرایط تأسف بار است به صورتی که عمر احکام صادره برای مدیریتهای مدیرکل و بالاتر در معاونت مالی و اقتصاد شهری ۱۴٫۸ ماه، در معاونت اجتماعی و فرهنگی ۱۳٫۹۴ ماه و تنها در معاونت های عمران و خدمات شهری قدری ثبات مدیریت وجود داشته و میانگینی دو ساله را نشان می دهد.
وی گفت: ملاحظه همین آمار ساده میتواند بخوبی نشان دهد که چرا در شهرداری کارآمدی کاهش یافته است و میل به فساد رو به فزونی گرفته است. انتصاب افراد اصلح و نظارت و حمایت از آنها دو عامل اصلی در پیروزی و موفقیت مدیریت هستند،موضوعی که به نظر میرسد در شهرداری تهران حالتی طنزگونه پیدا کرده و انتصابات شهرداری در دوره پنجم مدیریت شهری را به بازی های کودکانه شبیه ساخته است.
این کارشناس مدیریت شهری اظهارداشت: نه در مرحله انتصاب،تمام شایستگان بهویژه کارمندان باسابقه شهرداری در معرض انتخاب و گزینش بوده اند و نه بخاطر وضعیت ناپایدار شهرداری نظارت بر فرآیندها بدرستی انجام شده و نه حتی بخاطر رویه و جو حاکم بر شهرداری و شورای شهر،مدیران اجرایی منصوب شده سیاسی در اقدامات اجرایی خود مورد حمایت لازم بوده اند.
وی گفت: بنابراین بسیار ساده میتوان نتیجه گرفت،مدیرانی که از یک طرف میدانند عمر مدیریتشان کوتاه است و از طرف دیگرچون بدون رعایت الزامات جاری و عمدتا از مجاری سیاسی منصوب شدهاند و در مواقع خاص مورد حمایت نخواهند بود، ناگزیر واگرایی، ضعف مدیریت و ناکارآمدی و به ویژه شکلگیری فساد،نتیجه طبیعی و بدیهی چنین انتصابات غیرمسئولانهای خواهد بود.امری که احتمالا باعث اتلاف منابع فراوانی شده و ظاهرا نهاد مهمی چون شهرداری پایتخت را به مثابه محلی برای پر کردن رزومه کاری سیاسیون تبدیل کرده است.
حسینی گفت: شایسته است مسوولان شهری دوره پنجم نسبت به این ضعف بزرگ پاسخگو بوده و آیندگان نیز نسبت به این نقیصه که در حکم پرتگاهی برای مدیریت شهری پایتخت است هوشیار باشند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰