قشم ۲ برابر مصرف خود برق تولید میکند
علی درویش پور روز شنبه در جلسه دیدار اعضای کمیسیون انرژی از قشم افزود: در حوزه تولید آب نیز اقدامات مناسبی انجام شده است اما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. وی ادامه داد: بنا بر تفاهم انجام شده، تولید آب و خرید آن از سرمایهگذاران بر عهده سازمان آب و فاضلاب استان است و […]
علی درویش پور روز شنبه در جلسه دیدار اعضای کمیسیون انرژی از قشم افزود: در حوزه تولید آب نیز اقدامات مناسبی انجام شده است اما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
وی ادامه داد: بنا بر تفاهم انجام شده، تولید آب و خرید آن از سرمایهگذاران بر عهده سازمان آب و فاضلاب استان است و خط انتقال را سازمان منطقه آزاد قشم ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار کرد: هماکنون در برخی روستاهای قشم این مشکل رفع نشده و سازمان منطقه آزاد به دنبال تامین آب مناطق روستایی است.
گاز مورد نیاز واحدهای نفت و انرژی در قشم تامین شده است
درویشپور افزود: ۳۵ میلیون مترمکعب گاز از طریق خط هفت سراسری به وسیله خط لوله ۳۰ اینچی از بندرعباس به جزیره قشم انتقال مییابد.
وی ادامه داد: این امر با هدف تامین سوخت و مواد اولیه واحدهای حوزه نفت و انرژی و همچنین خوراک واحدهای پتروشیمی منطقه آزاد قشم انجام میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: با تامین گاز مورد نیاز این جزیره، نیروگاه برق ۵۰۰ مگاواتی نیز با ظرفیت کامل به مدار وارد میشود و از همه توان خود برای تولید برق استفاده میکند.
پنج مجوز برای صنایع سنگین در قشم صادر شده است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: پنج مجوز برای صنایع سنگین در قشم صادر شده که با هفت میلیارد دلار سرمایهگذاری، اجرایی میشود.
وی افزود: یکی از آنها توسط سرمایهگذار خارجی انجام میشود.بقیه سرمایهگذاران ایرانی هستند و به زودی جزیره قشم با وجود این سرمایهگذاریها متحول میشود.
درویشپور ادامه داد: این طرحها با اعتبار بالغ بر هفت میلیارد دلار در قشم به ثمر مینشیند.
وی شهر فرودگاهی قشم را یکی از این طرحها برشمرد و تصریح کرد: طرح جامع خلیج فارس با هدف پیوستن جزیره قشم به سرزمین اصلی در مرحله آغاز است که با اجرای آن و ساخت پل خلیج فارس، قشم به راهآهن و راههای کشور متصل میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار کرد: ۲ مجتمع پتروشیمی نیز در آینده نزدیک در قشم ساخته میشود.
معافیت مالیاتی، مشوق سرمایهگذاران است
وی معافیت مالیاتی در سایر کشورها را طولانی مدت توصیف کرد و گفت: ماموریتهایی که برای مناطق آزاد در نظر گرفته شده نیازمند مزیت و مشوق است و با برداشتن معافیت مالیاتی در این مناطق، سرمایهگذاران با مشکل مواجه میشوند.
درویشپور ثبت سفارش برای تجارت را از جمله مشکلات منطقه آزاد قشم برشمرد و افزود: این مساله شرایط مناطق آزاد را با سرزمین اصلی یکسان کرده است.
وی در پایان تصریح کرد: با کمک قوانین آسان در حوزه تجارت و فعالیت اقتصادی در مجلس، باید انگیزه حضور سرمایهگذار را تقویت کرد.
اعضای کمیسیون انرژی مجلس در سفری ۲ روزه به جزیره قشم از نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق غدیر، شرکت نفت فلات قاره و پالایشگاه هنگام بازدید کردند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰